Inschrijven

Wat is de vrijwilligersacademie?

De Vrijwilligersacademie

De Vrijwilligersacademie is er voor vrijwilligers die zich verder willen verdiepen in de onderwerpen die ze in hun vrijwilligerswerk tegenkomen. Het is een platform waar organisaties cursussen kunnen plaatsen die interessant zijn voor vrijwilligers. Daarmee bereiken we twee doelen: vrijwilligers kunnen zichzelf verder ontwikkelen en de kwaliteit van het vrijwilligerswerk verbetert.

Voor wie
De Vrijwilligersacademie is er voor iedereen die in Den Haag zijn steentje wil bijdragen. Mensen die al vrijwilligerswerk gevonden hebben, maar ook zij die nog op zoek zijn naar een leuke plek. Ook mantelzorgers kunnen natuurlijk gebruik maken van het aanbod.

Kosten en kortingsmogelijkheden
Het cursusaanbod is gevarieerd en vaak gratis. Een aantal aanbieders brengt kosten in rekening. In dat geval kan je vaak gebruik maken van kortingsmogelijkheden, zoals de Ooievaarspasde Kortingspas en de waardering via de webwinkel. Bij elke cursus staat vermeld wat de kosten zijn en of een korting mogelijk is.

Den Haag Doet

De Vrijwilligersacademie is onderdeel van Den Haag Doet. Den Haag Doet is dé website als het gaat om vrijwilligerswerk zoeken of aanbieden in Den Haag.

Op Den Haag Doet vind je allerlei leuke vrijwilligersvacatures. Een aantal cursussen op de Vrijwilligersacademie is gekoppeld aan specifiek vrijwilligerswerk. Dat betekent dat je de cursus alleen kunt doen als je al actief bent in dit vrijwilligerswerk of als je je hiervoor aanmeldt als vrijwilliger.

Gemeente Den Haag waardeert haar vrijwilligers. Doe je vrijwilligerswerk? Dan kun je een Kortingspas aanvragen én een cadeau uitzoeken in de webwinkel voor vrijwilligers. Met je eigen account op Den Haag Doet regel je dat eenvoudig zelf.

PEP

PEP is het kenniscentrum voor vrijwilligerswerk, informele (mantel)zorg, diversiteit en emancipatie in Den Haag. PEP beheert de Den Haag Doet websites, brengt kennis samen en zorgt ervoor dat die kennis beschikbaar is voor alle maatschappelijke organisaties in Den Haag. Meer info op www.pepdenhaag.nl.