Inschrijven

Ton volgde 'Train-de-trainer'

"Ik vind het leuk om niet enkel in de kroeg te zitten. De wereld is zoveel groter dan dat. Ik wil mensen leren kennen en overal kun je weer nieuwe, andere mensen ontmoeten: op je werk, maar ook op het sportveld of bij culturele activiteiten."

Geen wonder dus dat je Ton Olijve overal ziet. Zijn werk als eigenaar van bureau Tools Management Consultancy brengt hem naar opdrachtgevers in heel Nederland, waar hij zich bezighoudt met bureaumanagement, verkoop, advies en coaching. "Ik verkoop bijvoorbeeld agressietrainingen, maar coach ook zelf mensen. Daarom heb ik me ingeschreven voor 'Train de trainer' bij de Den Haag Doet Vrijwilligersacademie. Ik kon wat ik daar leerde zowel gebruiken in mijn werk, als in mijn vrijwilligerswerk als sportcoach op het hockeyveld."

"Het is gewoon een cadeau"

Toepasbaar 
"PEP Den Haag organiseerde de training en ik vond dat het fantastisch geregeld was allemaal. Ik voelde me welkom zodra ik binnenkwam. Het is heel belangrijk dat iedereen die meedoet aan zo'n training een veilig gevoel krijgt en dat lukte de trainers bijzonder goed. Een van de deelnemers sprak niet zo heel goed Nederlands, maar er werd goed opgelet dat er aldoor iemand was die hem wat intensiever begeleidde. Zo viel niemand buiten de boot. Ik heb in het verleden ook veel jeugdwerk gedaan en dan weet je hoe belangrijk dat soort dingen is."   

Het is goed voor te stellen dat Tons leven geen dag hetzelfde is en dat hij aldoor op zoek is naar nieuwe uitdagingen en ervaringen. Het enthousiasme spat van hem af als hij praat. Temperamentvol, noemt hij het zelf: "Dat zal mijn Italiaanse bloed wel zijn... ja een aantal generaties terug hoor. Maar zo'n gratis workshop ís toch ook fantastisch? Weet je hoe ik het noem? Ik noem het een cadeau! Dat is het toch gewoon? Een cadeau. Dat je jezelf verder kan ontwikkelen, gewoon omdat je vrijwilligerswerk doet. Net als die kortingspas, die je als vrijwilliger kunt krijgen. Het is fijn waardering te krijgen. Dat is toch fijner dan bijvoorbeeld een kleine vergoeding die je op je bankrekening krijgt?"

Brede interesse
 
Tons interesse is heel breed. "Ik hou me niet alleen maar bezig met trainen, ik vind ook creatieve dingen leuk en interessant. Alles wat een beetje kleur geeft. Zo heb ik ook mijn zeilbrevet gehaald. Dat was overigens voornamelijk voor de gezelligheid." Gezelligheid en zaken lijken hand in hand te gaan bij Ton. "Natuurlijk! Ik doe zo'n training omdat ik er wat aan heb, maar het is toch ook gezellig? De workshop was heel praktisch ingericht. Ze bleven gelukkig ver van theoretisch gezwam. We gingen aan de slag met het zelf samenstellen van een programma, we leerden meer over methodieken en materialen. En los van al die praktische informatie, is het ook gewoon een uitstekende gelegenheid om te netwerken. Ik heb daarbij geen commercieel doel voor ogen, ik wil gewoon interessante mensen leren kennen. Maar je weet nooit waar dingen toe kunnen leiden, toch? Zo ben ik nu gelinkt op LinkedIn met een aantal andere deelnemers. Ik vond het enorm de moeite waard en neem regelmatig een kijkje op de site. Ik ga ongetwijfeld nog een keer een workshop volgen. Ik geloof dat je je moet blijven ontwikkelen."       

Den Haag Doet Vrijwilligersacademie   
'Train de trainer' is een van de vele workshops en cursussen van de Den Haag Doet Vrijwilligersacademie. De Vrijwilligersacademie is er voor iedereen in Den Haag die een steentje wil bijdragen, voor mensen die al vrijwilliger zijn of nog op zoek zijn naar een leuke vrijwilligersfunctie. Ook mantelzorgers kunnen gebruik maken van het aanbod. Een leuke, laagdrempelige manier om jezelf te blijven ontwikkelen en zo anderen nog beter te kunnen helpen. Het cursusaanbod is gevarieerd en veelal gratis. Inschrijven kan heel eenvoudig op deze website.