Inschrijven
SamenvattingGratisCursusBasis12 bijeenkomst(en)

Training 'Herstellen doe je Zelf'

Nieuw

Heb je een traject in de GGZ achter de rug en wil je verder? Maar weet je nog niet zo goed hoe je het moet aanpakken? Wij geven als ervaringsdeskundigen de groepstraining “Herstellen doe je Zelf” en begeleiden je bij het vinden van leuke vrijetijdsbesteding of een vrijwilligersbaan. Daarbij geven we het verleden een plekje en gaan dan over naar jouw wensen en kansen voor vandaag en de toekomst.

De cursus bestaat uit 12 wekelijkse bijeenkomsten in de ochtend van 9:00 tot 13:00 uur. Je krijgt jouw eigen cursusmap met cursusmaterialen, ruimte om aantekeningen te maken en verschillende bijlagen met extra informatie.

Iedere bijeenkomst gaat over een thema dat met herstel te maken heeft: de betekenis van herstel voor jou, persoonlijke ervaringen met herstel, persoonlijke wensen voor de toekomst, keuzes maken, doelen stellen, maatschappelijke participatie, rollen in het dagelijks leven, persoonlijke waarden, sociale steun uit de directe omgeving, hulpbronnen, empowerment en assertiviteit.

In elke bijeenkomst wordt het thema besproken in de groep, wisselen de we ervaringen uit en oefenen we praktische vaardigheden. Elementen die de cursus waardevol maken, zijn het verkennen van jouw eigen herstelmogelijkheden, de stimulans om de regie van je eigen leven weer in de hand te krijgen, het leren van ervaringen van anderen, sociale steun en huiswerkopdrachten.

Deze cursus kan ook gebruikt worden als eerste basis om GGZ ervaringsdeskundige te worden.

Je kunt je ook aanmelden bij een van onze informatiebijeenkomsten. Zie hier op de Vrijwilligersacademie

Beschikbaarheid

Selecteer eerst een beschikbaarheid

Organisatiegegevens

www.stichting-bab.nl

Contactgegevens

Naam

Margriet Pakvis- Van As

E-mailadres

  • Programma
  • Praktisch
Bijeenkomst 1 - Introductie/ kennismaking
Bijeenkomst 2- Mijn mening over herstel
Bijeenkomst 3 - Herstel
Bijeenkomst 4 - Een blik naar de toekomst
Bijeenkomst 5 - Keuzes
Bijeenkomst 6 - Doelen
Bijeenkomst 7 - De buitenwereld
Bijeenkomst 8 - De indeling van mijn rollen
Bijeenkomst 9 - Steun
Bijeenkomst 10 - Mogelijkheden
Bijeenkomst 11 - Medezeggenschap/ opkomen voor jezelf
Bijeenkomst 12 - Evaluatie en afsluiting

Afhankelijk van de startdatum is er een week pauze na bijeenkomst 5 of 6 in verband met de herfstvakantie

Doel

Door het volgen van deze cursus krijg je een positiever gevoel over jezelf. Je krijgt helder wat jouw kracht is, welke capaciteiten je hebt, waardoor je meer zelfvertrouwen krijgt en vertrouwen in de toekomst. Je versterkt je sociale vaardigheden gaat je sociale netwerk uitbreiden. Je brengt in beeld wat je echt leuk vindt en wat je graag wilt gaan doen. Dit alles maakt het makkelijker om de stap te zetten voor vrijwilligerswerk.

Doelgroep

Vrijwilligers

Voorwaarden deelname

Je woont in Den Haag, bent behandeld in de GGZ, ouder dan 18 jaar en wilt graag goed voorbereid worden op vrijwilligerswerk.

Naam trainer

Margriet Pakvis- van As

Je wilt op de wachtlijst voor

Training 'Herstellen doe je Zelf'

De cursus bestaat uit 12 wekelijkse bijeenkomsten in de ochtend van 9:00 tot 13:00 uur. Je krijgt jouw eigen cursusmap met cursusmaterialen, ruimte...

Helaas kan je je hiervoor niet meer inschrijven. Wel kan je interesse tonen en op de wachtlijst komen, voor wanneer er eventueel plaatsen beschikbaar komen. Ga je hiermee akkoord? Klik dan op de inschrijfknop hieronder.

Jouw inschrijving is succesvol verzonden.

De organisatie neemt (indien nodig) zo spoedig mogelijk contact met jou op.