Inschrijven
SamenvattingGratisWorkshopVerdieping1 bijeenkomst(en)

Werken met vrijwilligers (leergang met 7 workshops)

Gratis

Het goed besturen van een vrijwilligersorganisatie is een uitdaging. In 7 workshops leer je vanuit een theoretisch kader praktische tools in te zetten om je organisatie efficiënt en effectief te besturen.

In zeven bijeenkomsten neemt Coördinator Kenniscentrum Tim ’S Jongers (Tim is politicoloog en bestuurskundige en naast zijn werkzaamheden voor PEP als onderzoeker verbonden aan het Lectoraat Dynamiek van de Stad bij Hogeschool InHolland Rotterdam) u mee in het besturen en managen van vrijwilligersorganisaties. Wetenschappelijke inzichten worden gekoppeld aan praktische tips and tricks met veel voorbeelden uit de dagelijkse praktijk. Huidige bestuurders die hun kennis willen verbreden, maar ook potentiele bestuurders en vrijwilligers zijn meer dan welkom. U kan zich voor elke sessie afzonderlijk inschrijven. Deelnemers die alle sessies bijwonen krijgen een certificaat uitgereikt.

12-2-2018 Verantwoordelijkheden en kansen van een vrijwilligersorganisatie
Wat is een organisatie? Hoe typeer je die en hoe maak je aan de buitenwereld duidelijk waar je voor gaat en staat? Hoe vertaal je jouw droom naar een heldere missie en visie? Dit zijn enkele van de vragen die in deze sessie aan bod komen. Goed begonnen is half gewonnen.

26-2-2018 Zet koers met helder beleid
Als je weet waar je voor gaat en waar je voor staat, is het van belang te weten wat kan en wat mag. Wat zijn de taken van bestuursleden? Wat zijn de verantwoordelijkheden en hoe zit het met aansprakelijkheid? En is flexibel besturen mogelijk gezien de wet- en regelgeving?

12-3-2018 Beter besturen
Dromen is één, doen is twee. Maar hoe? Met het opstellen van een helder beleid kom je al heel ver. Hoe vertaal je je missie en visie in praktisch uitvoerbare taken en waar dien je dan rekening mee te houden? Is het in een snel veranderende wereld nog mogelijk te plannen op lange termijn? Kortom, kijken naar het heden met het oog op de toekomst.

26-3-2018 Werken met vrijwilligers
De dromen zijn helder, de taken verdeeld, maar die moeten natuurlijk nog opgepakt worden. Hamvraag is hoe je je vrijwilligers optimaal begeleid, maar dan is het wel eerst van belang om inzicht te krijgen in wat voor types vrijwilligers er zijn. Hoe je hen kan motiveren en belonen, maar ook hoe je hen optimaal inspraak in de organisatie verleent.

9-4-2018 Financiën op orde
Activiteiten kosten geld en de financiën moeten op orde. Maar hoe dan? Welke strategieën zijn er met betrekking tot het genereren van inkomsten? En zijn er alternatieven voor het uitbouwen van activiteiten zonder harde munt? Het gaat hier niet om boekhouden of om de opstelling van de jaarrekening. Het gaat om inzichten in de wereld van fondsen, subsidies en het aanspreken van mogelijke derde partijen.

23-4-2018 Publiciteit en communicatie
Wanneer je alles op orde hebt, is het van belang dit goed naar de buitenwereld te communiceren. Het nut van een website is niet te onderschatten, maar hoe val je op in de jungle van het internet? Omgaan met de pers is een kunst, net als slim gebruik maken van social media.

7-5-2018 Diversiteit en persoonlijk leiderschap
Je organisatie is op orde? Goed zo! Dan wordt het tijd om een laagje dieper te gaan. Hoe kan je jouw persoonlijke leiderschapsstijl herkennen en deze inzetten voor het enthousiasmeren van vrijwilligers en partners? En wat is de kracht van een diverse organisatie? Hoe maak je je organisatie divers en hoe benut je ten volle het potentieel daarvan?

Mocht je onverhoopt niet aanwezig kunnen zijn, laat het ons tijdig weten. Wanneer je zonder afmelding niet aanwezig bent, zijn wij helaas genoodzaakt 25 euro in rekening te brengen voor de gemaakte kosten.

Beschikbaarheid

Selecteer eerst een beschikbaarheid

Organisatiegegevens

www.pepdenhaag.nl

Contactgegevens

Naam

Naam

Marielle van den Bergh

Telefoonnummers

0703024483

Telefoonnummers

0703024483

E-mailadres

  • Praktisch

Doel

Aan het einde van de leergang heb je een goed beeld van wat er van je wordt verwacht. En je hebt de tools en vaardigheden om zowel jouw eigen als de prestaties van je organisatie te vergroten. Hierbij heb je meer zicht op de processen binnen het bestuur en de gehele organisatie.
De trainer schetst het theoretische wetenschappelijk kader om deze direct met jou naar de praktijk te vertalen. Zodat je deze concrete plannen direct in kunt zetten in het bestuur.


Doelgroep

Vrijwilligers

Voorwaarden deelname

• Een certificaat aan het einde van de leergang ontvang je door aanwezig te zijn bij minimaal 4 van de 6 workshops.
• Na elke workshop volgt een formatieve toets om je portfolio op te bouwen. Hierin laat je zien wat je van het geleerde in de praktijk heeft gebracht. Bijvoorbeeld: aangepast beleidsplan, peer review functioneren, verslag van een activiteit, foto van een leersituatie, etc.
• Je bent actief in een bestuur.
• Je organisatie is in Den Haag gevestigd. Aan organisaties buiten Den Haag bieden wij ook mogelijkheden. De trainer vertelt je daar graag meer over.

Mocht je onverhoopt niet aanwezig kunnen zijn, laat het ons tijdig weten. Wanneer je zonder afmelding niet aanwezig bent, zijn wij helaas genoodzaakt 25 euro in rekening te brengen voor de gemaakte kosten.


Naam trainer

Tim 'S Jongers

Je wilt op de wachtlijst voor

Werken met vrijwilligers (leergang met 7 workshops)

In zeven bijeenkomsten neemt Coördinator Kenniscentrum Tim ’S Jongers (Tim is politicoloog en bestuurskundige en naast zijn werkzaamheden voor P...

Helaas kan je je hiervoor niet meer inschrijven. Wel kan je interesse tonen en op de wachtlijst komen, voor wanneer er eventueel plaatsen beschikbaar komen. Ga je hiermee akkoord? Klik dan op de inschrijfknop hieronder.

Jouw inschrijving is succesvol verzonden.

De organisatie neemt (indien nodig) zo spoedig mogelijk contact met jou op.