Inschrijven
SamenvattingGratisWorkshopVerdieping1 bijeenkomst(en)

Werken met vrijwilligers (leergang met 6 workshops)

Gratis

Het goed besturen van een vrijwilligersorganisatie is een uitdaging. In 6 workshops leer je vanuit een theoretisch kader praktische tools in te zetten om je organisatie efficiënt en effectief te besturen.

Deze workshop maakt deel uit van de leergang ‘Managen en besturen van Vrijwilligersorganisaties’. In deze leergang leren wij jou als bestuurder van een vrijwilligersorganisatie om vanuit een theoretisch kader praktische tools in te zetten om de organisatie efficiënt en effectief te besturen. Hierdoor wordt het eenvoudiger deskundige bestuursleden te vinden, voldoende financiering te organiseren en vrijwilligers te vinden en binden.

Voor bestuurders
De leergang is bedoeld voor bestuurders van vrijwilligersorganisaties die zonder bestuurlijke achtergrond voor deze functie zijn gekozen. Dit kan zijn als bestuursvoorzitter, penningmeester of secretaris, maar ook als algemeen bestuurslid. Samen leren vanuit ongeveer hetzelfde startpunt creëert een optimale leeromgeving.

Heb je interesse, kijk dan zeker ook naar de overige 5 workshops van deze leergang. Nb: je dient je voor elke workshop apart aan te melden!

De workshops in deze leergang worden op de volgende data gegeven:

11 sep Verantwoordelijkheden en kansen van een vrijwilligersorganisatie
25 sep Zet koers met helder beleid
9 okt Beter besturen
23 okt Werken met vrijwilligers
6 nov Financiën op orde
20 nov Publiciteit en communicatie

Mocht je onverhoopt niet aanwezig kunnen zijn, laat het ons tijdig weten. Wanneer je zonder afmelding niet aanwezig bent, zijn wij helaas genoodzaakt 25 euro in rekening te brengen voor de gemaakte kosten.

Beschikbaarheid

Selecteer eerst een beschikbaarheid

Organisatiegegevens

www.pepdenhaag.nl

Contactgegevens

Naam

Naam

Marielle van den Bergh

Telefoonnummers

0703024483

Telefoonnummers

0703024483

E-mailadres

  • Programma
  • Praktisch
• Introductie
• Model HR vrijwilligersbeleid
- Theorie: Werven van vrijwilligers, hoe vind je de goede
- Praktijk: schrijven goede vacaturetekst

- Theorie: waarom doen vrijwilligers zo moeilijk.
- Praktijk: oefenen met aansluiten motieven.
• Afsluiting:
- Praktijkopdracht voor volgende bijeenkomst
• Evaluatie

Doel

Aan het einde van de leergang heb je een goed beeld van wat er van je wordt verwacht. En je hebt de tools en vaardigheden om zowel jouw eigen als de prestaties van je organisatie te vergroten. Hierbij heb je meer grip op de processen binnen het bestuur en de gehele organisatie.
De trainer schetst het theoretische wetenschappelijk kader om deze direct met jou naar de praktijk te vertalen. Zodat je deze concrete plannen direct in kunt zetten in het bestuur.


Doelgroep

Vrijwilligers

Voorwaarden deelname

• Een certificaat aan het einde van de leergang ontvang je door aanwezig te zijn bij minimaal 4 van de 6 workshops.
• Na elke workshop volgt een formatieve toets om je portfolio op te bouwen. Hierin laat je zien wat je van het geleerde in de praktijk heeft gebracht. Bijvoorbeeld: aangepast beleidsplan, peer review functioneren, verslag van een activiteit, foto van een leersituatie, etc.
• Je bent actief in een bestuur.
• Je organisatie is in Den Haag gevestigd. Aan organisaties buiten Den Haag bieden wij ook mogelijkheden. De trainer vertelt je daar graag meer over.

Mocht je onverhoopt niet aanwezig kunnen zijn, laat het ons tijdig weten. Wanneer je zonder afmelding niet aanwezig bent, zijn wij helaas genoodzaakt 25 euro in rekening te brengen voor de gemaakte kosten.


Naam trainer

Tim 'S Jongers en Annemiek Haneveld

Je wilt op de wachtlijst voor

Werken met vrijwilligers (leergang met 6 workshops)

Deze workshop maakt deel uit van de leergang ‘Managen en besturen van Vrijwilligersorganisaties’. In deze leergang leren wij jou als bestuurder...

Helaas kan je je hiervoor niet meer inschrijven. Wel kan je interesse tonen en op de wachtlijst komen, voor wanneer er eventueel plaatsen beschikbaar komen. Ga je hiermee akkoord? Klik dan op de inschrijfknop hieronder.

Jouw inschrijving is succesvol verzonden.

De organisatie neemt (indien nodig) zo spoedig mogelijk contact met jou op.