Inschrijven

SamenvattingGratisWorkshopVerdieping1 bijeenkomst(en)

Tips voor een helpend gesprek volgens de BAB methode

Nieuw

Hoe geef je iemand een positiever gevoel over zichzelf?

Stichting BAB heeft een eigen methodiek ontwikkeld voor helpende gesprekken met mensen met GGZ problematiek. Deze methodiek kan in feite in elk helpend gesprek worden gebruikt. Je krijgt tips om iemand in korte tijd op z'n gemak te stellen, te luisteren, reflecteren en het gesprek te sturen langs alle levensgebieden. Je krijgt helder hoe je iemand erkenning kunt bieden, maar daarnaast ook positieve input kunt geven.

We leren je om problemen om te buigen naar mogelijkheden door uit iemands knelpunten en valkuilen diens eigenschappen te filteren, die ook op een positieve manier kunnen worden ingezet. Het effect is dat de persoon tegenover je zich bewust wordt van eigen instrumenten en talenten, die hij ontwikkeld heeft door moeilijkheden het hoofd te bieden.

Met deze methodiek krijg je de mogelijkheid om mensen voor je ogen overeind te zien komen en een vonkje zelfredzaamheid aan te steken. De mensen die je spreekt, krijgen daardoor de kans om zelf problemen op te lossen en komen te weten waar ze terecht kunnen voor oplossingen. Het mooist is dat jij een persoon in één enkel gesprek de mogelijkheid biedt om een ander, positiever zelfbeeld ontwikkelen.

Beschikbaarheid

Selecteer eerst een beschikbaarheid

  • NaN

Organisatiegegevens

www.stichting-bab.nl

Contactgegevens

Naam

Margriet Pakvis- Van As

E-mailadres

  • Programma
  • Praktisch
13:30 Inloop met koffie en thee
13:45 Een goede start is het halve werk - de begroeting en kennismaking
Luisteren is een kunst - alle levensgebieden op een rijtje zetten
Tot de kern van de zaak komen - informatie filteren en bespreekbaar maken
14:45 Pauze
15:00 De BAB methode - eigenschappen in kaart brengen en benoemen
Praktijkvoorbeelden
Antwoorden op vragen
16:00 Einde

Doel

Je krijgt tips over hoe een helpend gesprek goed te laten verlopen en inzicht in een methodiek om iemands zelfherstellend vermogen aan te wakkeren.

Doelgroep

Vrijwilligers, Mantelzorgers, Organisaties

Voorwaarden deelname

Je werkt (als vrijwilliger of in loondienst) met kwetsbare mensen en voert regelmatig helpende gesprekken. Of je hebt interesse om dit werk te gaan doen. Eigen ervaring met "overeind komen" na het oplossen van moeilijkheden, maakt het makkelijker om deze methodiek te begrijpen en toe te passen.

Naam trainer

Margriet Pakvis- van As en Jolanda Boers

Je wilt op de wachtlijst voor

Tips voor een helpend gesprek volgens de BAB methode

Stichting BAB heeft een eigen methodiek ontwikkeld voor helpende gesprekken met mensen met GGZ problematiek. Deze methodiek kan in feite in elk hel...

Helaas kan je je hiervoor niet meer inschrijven. Wel kan je interesse tonen en op de wachtlijst komen, voor wanneer er eventueel plaatsen beschikbaar komen. Ga je hiermee akkoord? Klik dan op de inschrijfknop hieronder.

Jouw inschrijving is succesvol verzonden.

De organisatie neemt (indien nodig) zo spoedig mogelijk contact met jou op.