Inschrijven
SamenvattingTegen betaling50CursusBasis1 bijeenkomst(en)

Werken met de Diversiteit Kaarten

Nieuw

Dagtraining Diversiteit door Marten Bos! Profiteer van deze unieke kans met 50% korting leer anders kijken naar diversiteit

In deze training leer je te werken met de (systematiek van de) Diversiteit Kaarten, in training, coaching, advies, in opleidingen en organisaties.
Je krijgt de gelegenheid om te oefenen, zelf te ervaren en ook inzicht in de theorie om het werken met deze kaarten jezelf toe te eigenen op jouw eigen manier!

De diversiteit Kaarten zijn ontwikkeld door Marten Bos, sinds 1991 trainer, coach, supervisor en expert op het terrein van diversiteit. Hij verzorgt persoonlijk deze training bij PEP in samenwerking met Abderrahim Kajouane.


l

Beschikbaarheid

Selecteer eerst een beschikbaarheid

  • NaN

Organisatiegegevens

www.pepdenhaag.nl

Contactgegevens

Naam

Abderrahim Kajouane

Telefoonnummers

0655970098

E-mailadres

  • Programma
  • Praktisch
  • Kosten
In de trainingsdag worden de diversiteit kaarten gebruikt als oefen materiaal voor bijvoorbeeld kennismaking, het bespreekbaar maken van lastige thema’s en ook om mensen bewust te maken welke diversiteit er allemaal speelt op individueel niveau en op team/groeps/organisatie niveau.
Er worden steeds korte theoretische aanvullingen gegeven op de kaarten. Aan de orde komen de theorie van Intersectionaliteit korte theorie rond Gestalt en Systemisch werk.

Doel

Diversiteit is geen statisch, vast en eendimensionaal gegeven. Het is een continue wisselwerking tussen personen, relaties en de omgeving. Identiteit is een dynamisch en relationeel geheel, een overlap van identiteiten, achtergronden, overtuigingen en activiteiten. En steeds is er een beïnvloeding van omgevingsfactoren in wisselwerking met persoonlijke en sociale kenmerken. Onze identiteit vormt zich continu en wordt telkens weer beïnvloed en beïnvloedt in elk contact, in elke situatie, in elke activiteit en rol.

Deze serie van 19 kaarten die uitgaat van de dynamiek van diversiteit, is een resultaat van vele jaren werk op het gebied van de brede diversiteit, als: coach, trainer, verbinder, therapeut, docent, adviseur, vrijwilliger, activist, reiziger, etc.
De set bevat 18 thema’s die in de loop der jaren regelmatig naar voren kwamen als meest wezenlijke elementen van de diversiteit. Daarbij is ook 1 ‘lege’ kaart toegevoegd, omdat het benoemen diversiteit bijna nooit volledig kan zijn.

De aanwezigheid van de ‘brede diversiteit’ (intersectionaliteit) kan binnen werk en persoonlijke relaties het contact versterken en verzwakken, kan energie geven en energie wegzuigen, zal kwaliteiten aanspreken of juist teniet doen.
Door te werken met deze kaarten worden grote maatschappelijke en persoonlijke mechanismen van erkenning en ontkenning, insluiting en uitsluiting, zichtbaar. Het wordt in de bijbehorende werkwijze ook voelbaar, zodat er door de persoon en/of organisatie verder aan gewerkt kan worden om “De Kracht van het Verschil” ten positieve te benutten.
De kaarten zijn daarom ook gemaakt op A3 formaat. Deze grootte geeft de mogelijkheid daadwerkelijk op-, voor-, bij-, in- of naast de kaarten te staan. Door fysiek te kunnen staan in het systeem van intersectionaliteit, een of meerdere bewuste of onbewuste aspecten van de identiteit fysiek te ervaren, biedt de ervaring wat de invloed en (soms onbewuste) betekenis kan zijn van deze identiteit(en).
De inspiratie qua inhoud is voor een groot deel te danken aan Gloria Wekker, die het kruispuntdenken / caleidoscopia /intersectionaliteit introduceerde binnen het intercultureel- en later diversiteitsdenken.
De inspiratie qua werkvormen heeft vooral een basis in de Gestalt theorie, waar het gewaar zijn, contact maken en het fysiek ervaren basis elementen zijn, daarnaast ook het Systemisch werk, waarbij de invloed van diverse, grotere systemen in acht wordt genomen, waar soms onbewuste invloeden merkbaar worden gemaakt.

De kaarten zijn een hulpmiddel in de begeleiding van zowel individuele personen als binnen relaties, in groepen en teams, in het onderwijs en binnen organisaties.
Steeds is aan de orde is hoe we als persoon, team, organisatie, intern en extern, gebruik weten te maken van de mechanismen die een rol spelen in ons persoonlijk en professioneel functioneren. In elke situatie beïnvloedt de brede diversiteit ons denken, voelen, handelen en onze motieven tot wel of niet veranderen. Steeds vinden er verschuivingen plaats binnen contexten, relaties en (macht)posities tussen personen onderling en tussen personen en instituties.
Daarbij is dit een instrument dat ingezet kan worden bij scholing, training, teamcoaching en individuele coaching, supervisie en therapie en advieswerk, om dergelijke mechanismen bloot te leggen en er vervolgens mee aan de slag te gaan.

In de trainingsdag worden de kaarten gebruikt als oefen materiaal voor bijvoorbeeld kennismaking, het bespreekbaar maken van lastige thema’s en ook om mensen bewust te maken welke diversiteit er allemaal speelt op individueel niveau en op team/groeps/organisatie niveau.
Er worden steeds korte theoretische aanvullingen gegeven op de kaarten. Aan de orde komen de theorie van Intersectionaliteit korte theorie rond Gestalt en Systemisch werk.

Er is een verdiepingstraining mogelijk en ook zijn in company trainingen mogelijk om meer toegesneden te werken met de eigen werkomgeving

Deze training wordt u aangeboden door PEP Den Haag in samenwerking met Marten Bos.
Wees snel en profiteer van de unieke kans met 50% korting.
Normaal kost deze waardevolle training € 105,-- p.p.

U kunt zich aanmelden bij Abderrahim Kajouane, a.kajouane@pepdenhaag.n


Doelgroep

Vrijwilligers

Voorwaarden deelname

Annulering na inschrijving is mogelijk, mits deze voor 1 september wordt doorgeven.

Naam trainer

Marten Bos en Abderrahim Kajouane

Betaal instructies

Na inschrijving ontvangt u een factuur!

Andere kortingsmogelijkheden

De korting is al verwerkt. Normaal kost de training € 105 p.p.)

Gratis of tegen betaling

Tegen betaling

Kosten per deelnemer

50

Je wilt op de wachtlijst voor

Werken met de Diversiteit Kaarten

In deze training leer je te werken met de (systematiek van de) Diversiteit Kaarten, in training, coaching, advies, in opleidingen en organisaties. ...

Helaas kan je je hiervoor niet meer inschrijven. Wel kan je interesse tonen en op de wachtlijst komen, voor wanneer er eventueel plaatsen beschikbaar komen. Ga je hiermee akkoord? Klik dan op de inschrijfknop hieronder.

Jouw inschrijving is succesvol verzonden.

De organisatie neemt (indien nodig) zo spoedig mogelijk contact met jou op.