Inschrijven

SamenvattingGratisCursusBasis1 bijeenkomst(en)

Zorgcommunity: hoe ga je om met mensen die oud worden met een trauma?

Nieuw

Wil jij meer weten over de doorwerking van traumatische gebeurtenissen en de invloed van dementie hier op? Dan is deze cursus iets voor jou!

Ouder worden met verlies van gezondheid, betekent voor iedereen verhoogde kwetsbaarheid. Oorlogs-/geweldsgetroffenen en veteranen worden extra kwetsbaar. Dit geldt ook voor mensen die andere traumatische ervaringen hebben. Door lichamelijke en geestelijke zwakte lukt het vaak niet meer om de controle te handhaven. Het gevonden evenwicht eerder in het leven raakt verstoord. Herinneringen uit het verleden kunnen niet meer buiten de deur gehouden worden. Het maakt dat naast de andere factoren van ziekte en afhankelijkheid voor oorlogs- en geweldsgetroffenen dikwijls moeilijker is. Niet alleen voor de getroffene zelf maar ook voor de omgeving; familie en zorgverleners.

Thema’s die aan de orde zullen komen zijn:
• effect van traumatische gebeurtenissen bij verlies van gezondheid waaronder dementie. invloed van traumatische gebeurtenissen op gezinsverhoudingen
• effect van het gedrag van de geweldsgetroffene op de zorgverlener
• adequate reacties

Deze cursus wordt gegeven door Mr L.E.Visserhuis
Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen via Flam@jbc-visserhuis.nl

Beschikbaarheid

Selecteer eerst een beschikbaarheid

  • NaN

Contactgegevens

Naam

Marielle van den Bergh

Telefoonnummers

0703024483

E-mailadres

  • Praktisch

Doel

Voor vrijwilligers die in aanraking komen met geriatrische/ gerontologische zorgvragers- kortom met ouderen met moeilijk begrepen gedrag.
De cursus heeft specifiek tot doel de vrijwilligers te informeren over hoe de invloed van traumatische ervaringen in het verleden een rol kunnen spelen bij het ouder worden en verlies van gezondheid in het algemeen en de invloed van dementie in het bijzonder.
Zij krijgen inzicht in gevoelens en gedragingen die in deze levensfase kunnen voortvloeien uit deze traumatische ervaringen. Ook wordt aandacht besteed aan het effect op de vrijwilliger/zorgverleners zelf en krijgen zij handreikingen om adequaat te kunnen omgaan met mensen in deze levensfase.


Doelgroep

Vrijwilligers, Mantelzorgers

Voorwaarden deelname

Jouw vrijwilligersorganisatie is aangesloten bij de Zorg Community. Check dit op de site: vrijwilligersacademie - zorgcommunity.
Een enthousiaste houding- neem jezelf mee!


Naam trainer

Mevrouw J. Kroeze

Je wilt op de wachtlijst voor

Zorgcommunity: hoe ga je om met mensen die oud worden met een trauma?

Ouder worden met verlies van gezondheid, betekent voor iedereen verhoogde kwetsbaarheid. Oorlogs-/geweldsgetroffenen en veteranen worden extra kwet...

Helaas kan je je hiervoor niet meer inschrijven. Wel kan je interesse tonen en op de wachtlijst komen, voor wanneer er eventueel plaatsen beschikbaar komen. Ga je hiermee akkoord? Klik dan op de inschrijfknop hieronder.

Jouw inschrijving is succesvol verzonden.

De organisatie neemt (indien nodig) zo spoedig mogelijk contact met jou op.